FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VAŽNA OBAVIJEST KORISNICIMA: ISPRAVAK VIJESTI HNA1911 - Pozitivni saldo Transadrie

ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da ne koristevijest HNA1911, emitiranu pod naslovom "Pozitivan saldo Transadrie uprvom tromjesečju", jer su zabunom za prvo tromjesečje ove navedenipodaci iz zadnjeg tromjesečja prošle godine. Stoga donosimo novuvijest sa podatcima o poslovanja Transadrie za čitavu 2004. godinu.
ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da ne koriste vijest HNA1911, emitiranu pod naslovom "Pozitivan saldo Transadrie u prvom tromjesečju", jer su zabunom za prvo tromjesečje ove navedeni podaci iz zadnjeg tromjesečja prošle godine. Stoga donosimo novu vijest sa podatcima o poslovanja Transadrie za čitavu 2004. godinu.

Nova vijest glasi:

Pozitivan saldo Transadrie u 2004.

ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Riječka tvrtka za međunarodno otpremništvo Transadria poslovala je u 2004. godine s neto dobiti od 389 tisuća kuna, što je za 35,6 posto manje od neto dobiti iz prethodne godine, podaci su iz izvještaja o poslovanju Grupe Transadria dostavljenom Varaždinskoj burzi.

Na takav poslovni rezultat, tumači uprava, utjecao je gubitak povezanog društva Trans RI, u kojem Transadria ima 71 posto vlasničkog udjela, a koje pak ima 20 posto udjela u poduzeću Policentro, koje je preuzelo gradnju poslovno-trgovačkog centra u Rijeci. Trans RI iskazuje gubitak od 558 tisuća kuna, no uprava procjenjuje da će on biti nadoknađen ostvarenjem dobiti prilikom prodaje poslovnog prostora.

Ukupni prihodi grupe Transadrie u 2004. iznosili su 80,9 milijun kuna i bili su za 4,3 posto veći nego u 2003. godini. Od prodaje u zemlji, Tvrtka je prihodovala 54,9 milijuna kuna, 4,3 posto više nego u godini prije, a od prodaje u inozemstvu 13,7 milijuna kuna, 2,5 posto manje nego prethodne godine.

Istovremeno, ukupni rashodi porasli su za 3,9 posto, na 79,9 milijuna kuna.

Transadria je osnovana 1947. godine, pod nazivom Transjug. Od 1992. godine posluje kao dioničko društvo, u kojemu trenutno 36 posto dionica drže zaposlenici, 29 posto prijašnji zaposlenici, a 28 posto Hrvatski fond za privatizaciju. Ostali dioničari su fizičke osobe s malim udjelima. Na kraju godine tvrtka je imala 575 zaposlenih.

Uz međunarodno otpremništvo, kao osnovnu djelatnost, Transadria se bavi logističkim i projektnim uslugama, carinskim posredovanjem, vanjskom i unutrašnjom trgovinom, posredovanjem u osiguranju, skladišnim poslovima, robnim zračnim prometom, kurirskim uslugama, a obavlja i poslove pomorske agencije.

(Hina) xduk yds

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙