FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI HNA9338 "Novi voditelj misije OESS-a preuzeo dužnost"

ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijestiHNA9338, emitiranoj pod naslovom "Novi voditelj misije OESS-a preuzeodužnost", u prvom pasusu isprave izvor informacije tako da umjestoMinistarstva vanjskih poslova i europskih integracija napišu MISIJAOESS-A U HRVATSKOJ.

Ispravak vijesti br. 9338

Novi voditelj Misije OESS-a preuzeo dužnost

ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA9338, emitiranoj pod naslovom "Novi voditelj misije OESS-a preuzeo dužnost", u prvom pasusu isprave izvor informacije tako da umjesto Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija napišu MISIJA OESS-A U HRVATSKOJ.

Slijedi ispravljena vijest u cjelosti.

"NOVI VODITELJ MISIJE OESS-A PREUZEO DUŽNOST

Novi voditelj Misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Republici Hrvatskoj, veleposlanik Jorge Fuentes Monzonis-Vilallonga, u ponedjeljak je stupio na dužnost, priopćila je u utorak Misija OESS-a u Hrvatskoj.

Veleposlanik Jorge Fuentes Monzonis-Vilallonga, španjolski diplomat, stručnjak je za OESS, multilateralnu diplomaciju, odnose između Istoka i Zapada, te pitanja središnje i istočne Europe, doznaje se iz priopćenja.

Monzonis-Vilallonga je prije toga obnašao dužnost španjolskog veleposlanika u Sofiji, a veliko iskustvo u europskim pitanjima je stekao i kao stalni predstavnik Španjolske pri Zapadno-europskoj uniji (WEU). Njegova posljednja funkcija bila je veleposlanik bez portfelja za europske integracije unutar španjolskog ministarstva vanjskih poslova.

Prema priopćenju, tijekom prvih tjedana boravka u Hrvatskoj, veleposlanik Fuentes Monzonis-Vilallonga predstavit će se hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću, premijeru Ivi Sanaderu, predsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu, te ministrici vanjskih poslova i europskih integracija Kolindi Grabar Kitarović.

Veleposlanik Jorge Fuentes Monzonis-Vilallonga naslijedio je na ovoj funkciji veleposlanika Petera Semnebya koji je vodio Misiju OESS-a od siječnja 2002. do travnja 2005. godine."

Uredništvo

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙