FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinski militanti ispalili rakete na Izrael

ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Palestinski militanti u Gaziispalili su u četvrtak na Izrael tri rakete i unijeli još većunapetost u primirje, a izraelski su dužnosnici zaprijetili da ćepojačati vojne operacije u pojasu Gaze, ne prestane li paljba spalestinske strane na židovska naselja na tom području i na izraelskiteritorij, izvješćuju agencije.
ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Palestinski militanti u Gazi ispalili su u četvrtak na Izrael tri rakete i unijeli još veću napetost u primirje, a izraelski su dužnosnici zaprijetili da će pojačati vojne operacije u pojasu Gaze, ne prestane li paljba s palestinske strane na židovska naselja na tom području i na izraelski teritorij, izvješćuju agencije.

U palestinskom raketnom napadu na izraelski teritorij jugoistočno od zida u pojasu Gaze nije bilo žrtava jer su rakete pale na otvoreno polje, potvrdili su palestinski dužnosnici i izraelska vojska. Militanti su ispalili 10 granata i na židovska naselja u Gazi, prenosi Reuters.

Izraelski su dužnosnici, prenosi AFP, zaprijetili da će pojačati vojne operacije u pojasu Gaze, nastave li Palestinci pucati na izraelski teritorij i na židovska naselja u Gazi.

"Moramo djelovati agresivnije nego dosad", rekao je zamjenik ministra obrane Zeev Boim na državnom radiju.

"Dosad smo reagirali umjereno i suzdržano jer nam je u interesu da uoči izraelskoga povlačenja iz pojasa Gaze vlada mir, ali nitko ne može misliti da ćemo se povlačiti pod paljbom", dodao je Boim.

Premijer Ariel Sharon trebao bi, kako prenosi državni radio, tijekom dana sazvati sastanak vojnih dužnosnika koji će proučiti mogućnost odgovora, nastavi li se paljba s palestinske strane.

Izraelska je vojska u srijedu izvela prvi zračni napad u četiri mjeseca na području pojasa Gaze gdje su na kolonije ispaljene 34 rakete. Prema izraelskoj vojsci, cilj napada bila je skupina aktivista koja je iz palestinskoga grada Khan Younes na jugu pojasa Gaze pucala na židovska naselja.

"Mahmud Abas ima potrebne sigurnosne snage koje se mogu suočiti s Hamasovim teroristima i vidjet ćemo hoće li to učiniti, u protivnom ćemo to učiniti mi", rekao je Boim.

"Nastave li se terorističke akcije u trenutku povlačenja, morat ćemo najprije uzvratiti", rekao je Boim najavljujući time mogućnost odgode evakuacije pojasa Gaze i 8000 židovskih naselja na tom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙