FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 9. lipnja

ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 9. lipnja.
ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 9. lipnja.

CORDOBA - Drugi dan konferencije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju o antisemitizmu i drugim oblicima netolerancije. Hrvatsku na toj konferenciji predstavlja ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović. Skup će završiti u četvrtak 9. lipnja općom sjednicom o borbi protiv rasizma, ksenofobije, netolerancije i diskriminacije općenito te se očekuje prihvaćanje "Deklaracije iz Cordobe".

LUXEMBOURG - Luksemburški premijer Jean-Claude Juncker trebao bi se sastati s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom. Odbacivanje europskog ustava na referendumu u Francuskoj održanom 29. svibnja kao i u Nizozemskoj par dana kasnije i predstojeći ustav u Luksemburgu o istom pitanju bit će tema razgovora dvojice dužnosnika.

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH razmatrat će tijek pregovora sa konzorcijem INA-MOL o prodaji Energopetrola.

BEOGRAD - Američki državni podtajnik za politička pitanja Nicholas Burns, nakon posjeta Prištini stigao je u Beograd gdje će se u četvrtak sastati s najvišim državnim dužnosnicima službenog Beograda.

Burns je u Prištini izjavio da SAD neće nametati rješenje konačnog statusa Kosova, već da rješenje moraju naći Srbi i Albanci koji žive na Kosovu, a da ulogu Beograda u budućim pregovorima nitko ne dovodi u pitanje i da je Beograd ravnopravni sudionik u razgovoru o statusu, ali da u Beogradu mora postojati spremnost za kompromis. Burns je također

rekao da je budućnost Srbije i Crne Gore u Europskoj uniji ukoliko Ratko Mladić i Radovan Karadžić budu izručeni Haškom sudu.

DEN HAAG - Pred sudom u Haagu će preživjeli nakon genocida u Srebrenici ispitati nizozemskog bojnika Roba Frankena kako bi ustanovili postoje li temelji za podizanje tužbe protiv nizozemske države za nesprječavanje pokolja.

BRUXELLES - Sastanak ministara obrane zemalja članica NATO-a (i 10.06.)

KARLSRUHE - Njemački savezni sud obznanit će svoju odluku o prizivu ureda državnog tužitelja na presudu o puštanju na slobodu Marokanca Abdelghanija Mzoudija, optuženog za sudioništvo u napadima na SAD 11. rujna 2001.

KIJEV - Posjet Visokog predstavnika EU za zajedničku sigurnost i vanjsku politiku Javiera Solane (i 10.06.).

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Davor Marković

Prije podne: Srđan Baković

Poslije podne: Darko Vlahović

Večer: Duška Gerić Koren

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail:vpdeskŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙