FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za subotu, 28. svibnja

ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za subotu, 28. svibnja.
ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za subotu, 28. svibnja.

PEKING - Nastavak višednevnog posjeta hrvatskog premijera Ive Sanadera Kini.

LJUBLJANA - Nastavak višednevnog proljetnog zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a na kojem sudjeluje oko 700 predstavnika država članica tog saveza, te predstavnici drugih europskih i međunarodnih institucija. Hrvatsko izaslanstvo na zasjedanju vodi šef izaslanstva RH pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a Krešimir Ćosić.

Za subotu su predviđeni sastanci parlamentarnih odbora za razna područja, od obrane i sigurnosti do ekonomije, znanosti i tehnologije. Glavne teme zasjedanja su budućnost NATO-a, obnova u Iraku i Afganistanu, međunarodni terorizam, odnosi NATO-a i Europske unije, Palestina, srednja Azija itd.

RIJAD - Summit Vijeća za suradnju u Perzijskom zaljevu.

BUKUREŠT - Marš homoseksualaca koji je zabranio gradonačelnik Bukurešta, ali je podržao rumunjski predsjednik Traian Basescu.

KOLOMBO - Posjet bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, posebnog izaslanika UN-a za zemlje pogođene tsunamijem u prosincu prošle godine. On će također posjetiti Maldive i Indoneziju.

PARIZ - Na kraju burne kampanje, u kojoj su se pobornici i protivnici euro-ustava smjenjivali u vodstvu da bi u završnici, prema svim anketama, protivnici imali najveće izglede na pobjedu, blizu 42 milijuna francuskih birača pozvano je u nedjelju, 29. svibnja, da odgovore na referendumsko pitanje : " Odobravate li projekt zakona kojim se omogućuje ratifikacija ugovora o europskome ustavu ? ".

(Francuzi u nedjelju izlaze na referendum o europskom ustavu, 55 redaka, piše: Frano Cetinić)

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Sanja Biluš

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Domagoj Janković

Tel: **385-1-4808 645

Fal: **385-1-4808 822

E-mail: vpdeskŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙