FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju, 22. svibnja

ZAGREB, 21. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za nedjelju, 22. svibnja.
ZAGREB, 21. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju, 22. svibnja.

BEOGRAD - U beogradskom "Sava" centru počinje godišnja skupština Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Na skupu, na kojem sudjeluju i predstavnici Hrvatske, očekuje se oko tri tisuće predstavnika banaka, vlada, ministara financija, investitora i direktora svjetskih kompanija. Hrvatsko izaslanstvo, koje u Beograd dolazi na tehničkoj razini, sudjelovat će u radu Skupštine i sastat se s visokim predstavnicima EBRD-a i predstavnicima banaka, te predstaviti financijski sektor RH. Izaslanstvo će predvoditi Martina Dalić, državna tajnica u Ministarstvu financija. U izaslanstvu su, osim predstavnika Ministarstva financija, i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Hrvatske narodne banke, Hrvatske banke za obnovu i razvitak, te Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

BRUXELLES - Ministri vanjskih poslova EU-a pokušat će u nedjelju i ponedjeljak postići kompromis u vezi sa zajedničkim proračunom za razdoblje 2007. do 2013. godine na temelju novog prijedloga luksemburškog predsjedništva. Ministri vanjskih poslova sastat će se u ponedjeljak na redovitoj mjesečnoj sjednici, ali će se neformalno okupiti već u nedjelju navečer kako bi razgovarali o financijskom okviru za sedmogodišnje razdoblje.

BERLIN - Izbori u njemačkoj saveznoj pokrajini Sjevernoj Rajni - Vestfaliji na kojima bi, kako pokazuju ispitivanja javnog mišljenja, Socijaldemokratska stranka Njemačke (SPD) nakon 39 godina mogla biti svrgnuta s vlasti, što bi prema nekim procjenama moglo dovesti i do ostavke socijaldemokratsko-zelene vlade Gerharda Schroedera i na saveznoj razini.

WASHINGTON - U Washington stiže izraelski premijer Ariel Sharon koji će sudjelovati u radu godišnjeg kongresa Američko-izraelskog vijeća za javne poslove.

JERUZALEM - Supruga američkog predsjednika Laura Bush dolazi u jednodnevni posjet Izraelu i palestinskim područjima. Turneja također uključuje i posjet Egiptu.

PARIZ - "Burna referendumska kampanja ulazi u odlučujuću završnicu i najnovije ankete javnoga mnijenja prognoziraju ne samo da će pobijediti 'Ne' (s 53 posto) nego otkrivaju i dramatičan pad popularnosti predsjednika Jacquesa Chiraca i premijera Jean-Pierrea Raffarina, jer je prvi izgubio 9 poena u odnosu na prošli mjesec, i sada, sedam dana prije referenduma o euro-ustavu, ima podršku 39 posto Francuza, a drugi, nakon gubitka sedam poena, može računati na podršku samo 21 posto ispitanika". ("Francuska, ulazak u završnicu jedne visoko rizične i burne referendumske kampanje", 60 redaka, piše Frano Cetinić).

Dežurni urednici:

Noć: Nenad Zlatović

Prijepodne: Maša Taušan

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Domagoj Janković

Telefon: 385 1 4808 645

Telefax: 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙