FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 8. lipnja

ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za srijedu, 8. lipnja.
ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 8. lipnja.

ZAGREB - Drugog i završnog dana posjeta Hrvatskoj, predsjednika bavarske vlade Edmunda Stoibera primit će hrvatski predsjednik Stjepan Mesić (9.30 sati, Ured Predsjednika).

BRIJUNI - Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) organizira na Brijunima trilateralnu ministarsku konferenciju o međudržavnoj pravosudnoj suradnji u postupcima za ratne zločine. Ministri iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije i Crne Gore sastat će se kako bi utvrdili aktivnosti koje je potrebno poduzeti kako bi se pojačala međudržavna pravosudna suradnja u svrhu nepristranog procesuiranja ratnih zločina. Trilateralna ministarska konferencija bit će zatvorena za novinare, a nakon ministarskog sastanka bit će organizirana konferencija za novinare.

ZAGREB - Zaklada Konrad Adenauer i Društvo za kulturu demokracije organiziraju međunarodnu konferenciju "Europa u Hrvatskoj - izazov Europske unije". Na konferenciji sudjeluju predstavnici hrvatske vlade i lokalnih vlasti, akademici, sveučilišni profesori, ekonomski stručnjaci i kulturni djelatnici (9 sati, hotel The Regent Esplanade).

CORDOBA - Konferencija Organizacije za europsku sigurnost i suradnju o antisemitizmu i drugim oblicima netolerancije (i 9.06.). Hrvatsku bi na toj konferenciji trebala predstavljati ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović.

DEN HAAG - Nastavak izvođenja dokaza obrane na suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY).

WASHINGTON - Drugi dan posjeta turskog premijera Tayipa Erdogana SAD-u tijekom kojeg bi se trebao sastati s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom. Odnosi Turske i SAD-a napeti su otkad je Turska odlučila da neće sudjelovati u ratu u Iraku. Očekuje se da će glavna tema razgovora u Washingtonu biti kurdsko pitanje i da će Erdogan zatražiti od Busha konkretnije poteze protiv pripadnika Radničke stranke Kurdistana koji izvode napade na turski teritorij iz iračkog Kurdistana.

LONDON - Državne akademije znanosti skupine zemalja članica G8 trebale bi objaviti zajednički poziv za djelovanjem protiv klimatskih promjena i predložiti kako znanost može biti iskorištena za pomoć Africi.

WASHINGTON - Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer trebao bi se u Washingtonu sastati s američkom državnom tajnicom Condoleezzom Rice i savjetnikom za nacionalnu sigurnost Stephenom Hadleyem. Teme razgovora bit će transatlanski odnosi i stanje u Europskoj uniji nakon francuskog i nizozemskog odbijanja europskog ustava.

PARIZ - Novi francuski premijer Dominique de Villepin predstavit će program svoje vlade. Očekuje se da će prioriteti novog kabineta biti otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje nezaposlenosti. Stopa nezaposlenosti u Francuskoj trenutno iznosi 10.2 posto i jedna je od najvećih među članicama Europske unije.

Dežurni urednici:

Noć: Maja Trohar

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Sonja Djerasimović

Telefon: 385 1 4808 645

Telefax: 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙