FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za subotu, 21. svibnja

ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za subotu, 21. svibnja.
ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za subotu, 21. svibnja.

VARNA - Završava regionalni forum "Kulturni koridori jugoistočne Europe, zajednička prošlost i zajedničko kulturno naslijeđe - ključ budućeg partnerstva" na kojem je sudjelovao i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. Forum bi trebao završiti usvajanjem Deklaracije o smjernicama za identificiranje, očuvanje, održivo korištenje i promicanje kulturnih koridora jugoistočne Europe.

KUPRES - Na Kupresu će se održati Srednjoeuropski katolički dan, a prigodnu propovijed održat će nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić. Osim mnoštva vjernika iz BiH očekuju se i brojni hodočasnici iz Hrvatske. Prošlogodišnje središnje misno slavlje Srednjoeuropskog katoličkog dana održano je u austrijskom svetištu Mariazell pod geslom "Isus je nada Europe", a slogan ovogodišnjeg slavlja na Kupresu u BiH je "Složni budite i mir njegujte."

ŠARM EL ŠEIK - Palestinski predsjednik Mahmud Abas dolazi u posjet Egiptu, gdje će s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom razgovarati o izraelskom povlačenju iz pojasa Gaze. Susret dvojice predsjednika dogodit će se uoči susreta Abasa s američkim predsjednikom Georgeom Bushom u četvrtak u Washingtonu.

BUKUREŠT - U posjet Rumunjskoj stiže bivši američki predsjednik Bill Clinton.

BAJKONUR - S ruskog kozmodroma Bajkonur u kazahstanskoj stepi uzletjet će raketa proton-M, koja će u orbitu ponijeti američki telekomunikacijski satelit.

Dežurni urednici:

Noć: Damir Margetić

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Maša Taušan

Navečer: Duška Gerić-Koren

Telefon: 385 1 4808 645

Telefax: 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙