FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 24. svibnja

ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za utorak, 24. svibnja.
ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 24. svibnja.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primit će u oproštajni posjet austrijskog veleposlanika u Hrvatskoj Hansa Knitela i uručiti mu odlikovanje Red kneza Trpimira s ogrlicom (9.30 sati, Ured Predsjednika).

SKOPLJE - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt posjetit će u utorak Makedoniju i razgovarati s ministricom pravosuđa Meri Mladenovski-Gordijevski. Tijekom jednodnevnog radnog posjeta, Škare Ožbolt upoznat će makedonsku ministricu s tijekom reforme pravosuđa u Hrvatskoj, zakonima čije je donošenje u tijeku te procesom usklađivanja hrvatskih zakona sa zakonima Europske unije. Tijekom radnog posjeta, dvije ministrice će razmijeniti iskustva vezana za ulazak u EU kao i iskustvima uspješne dosadašnje i nastavkom buduće suradnje ministarstva pravosuđa Hrvatske i Makedonije.

SARAJEVO - Izaslanstvo saborskog Odbora za vanjsku politiku koje predvodi Gordan Jandroković nastavlja službeni posjet BiH.

BEOGRAD - U okviru suđenja optuženima za ratni zločin na Ovčari kod Vukovara 1991., u nastavku dokaznog postupka svoje bi iskaze, u utorak i srijedu, trebalo dati nekoliko novih svjedoka iz Hrvatske putem video-konferencije iz Županijskog suda u Zagrebu.

SARAJEVO - Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić objavit će završetak prve faze izrade plansko-studijske dokumentacije za projekt autoceste na koridoru V c.

BEOGRAD - Srbijanska vlada trebala bi raspravljati o stanju na Kosovu. Na sjednici, kojoj će prisustvovati predsjednik Srbije Boris Tadić, razgovarat će se o primjeni međunarodnih standarda na Kosovu, a uoči sjednice Vijeća sigurnosti UN-a u petak posvećenoj tom pitanju.

WASHINGTON/NEW YORK - Palestinski predsjednik Mahmoud Abas krenut će u službeni posjet Sjedinjenim Državama, a u četvrtak će se u Bijeloj kući sastati s američkim predsjednikom Georgeom Bushom. Abas je uoči odlaska rekao da će od SAD-a zatražiti političku i financijsku potporu.

LONDON - Britanska vlada će donjem domu parlamenta predstaviti prijedlog zakona o ratifikaciji europske ustavne povelje, kojim bi se otvorio put pripremi referenduma o tom pitanju.

Dežurni urednici:

Noć: Sanja Biluš

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Domagoj Janković

Telefon: 385 1 4808 645

Telefax: 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙