FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova eksplozija na naftovodu u sjevernom dijelu Iraka

BAGDAD, 8. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Eksplozija podmetnuta usrijedu na naftovodu kojim se iz sjevernog Iraka nafta otprema uTursku ponovno je omela napore odgovornih osoba da uspostave opskrbunakon sabotaže koja se na istom naftovodu dogodila u petak,izvijestili su u srijedu irački dužnosnici.
BAGDAD, 8. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Eksplozija podmetnuta u srijedu na naftovodu kojim se iz sjevernog Iraka nafta otprema u Tursku ponovno je omela napore odgovornih osoba da uspostave opskrbu nakon sabotaže koja se na istom naftovodu dogodila u petak, izvijestili su u srijedu irački dužnosnici.

Još nije poznato koliko će dugo današnja eksplozija odgoditi izvoz nafte prema Turskoj, no dužnosnici tvrde da je sabotaža počinjena na naftovodu blizu grada Baijija prouzročila znatnu štetu.

Oni su nakon eksplozije koja se na istom naftovodu dogodila u petak, obećali njegov popravak i nastavak opskrbe sirovom naftom u roku od deset dana, no čini se da zbog ponovne eksplozije to neće biti moguće.

Od početka američke invazije na Irak 2003. sjeverni irački naftovod česta je meta sabotaža zbog čega je opskrba naftom otežana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙