FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova smjena makedonskih vojnika u Iraku

SKOPLJE, 8. lipnja 2005. (Hina) - Novi kontingent vojnika ArmijeRepublike Makedonije u srijedu je otputovao u šestomjesečnu misiju uIraku što je peta po redu smjena makedonskih vojnika koji sudjeluju uoperaciji Sloboda za Irak.
SKOPLJE, 8. lipnja 2005. (Hina) - Novi kontingent vojnika Armije Republike Makedonije u srijedu je otputovao u šestomjesečnu misiju u Iraku što je peta po redu smjena makedonskih vojnika koji sudjeluju u operaciji Sloboda za Irak.

Postrojba je sastavljena od 33 pripadnika specijalnih snaga ARM i dvojice časnika. Dvojica časnika za vezu bit će upućena i u Središnje zapovjedništvo američke vojske na Floridi.

Troškove za plaću vojnika snosi Makedonija, a za transport, smještaj, hranu i medicinsku pomoć plaćaju SAD. U operaciji Sloboda za Irak Makedonija sudjeluje od lipnja 2003. Svi kontingenti ARM sastavljeni su od pripadnika specijalnih snaga, a u Iraku su pod zapovjedništvom američkih snaga. Dosada nitko od makedonskih vojnika nije stradao u Iraku, a četiri vojnika u prošlogodišnjoj smjeni dobili su odličja za hrabrost, koja im je američki ministar obrane Donald Rumsfeld osobno predao prošle jeseni u Skoplju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙