FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Naftovod Constanza-Trst gospodarski i ekološki značajan za Hrvatsku

BEOGRAD,31. svibnja(Hina) - Izgradnja nafovoda Constanza-Trst imagospodarski i ekološki značaj za Hrvatsku, izjavio je u utorakpomoćnik ministra za energetiku i rudarstvo u hrvatskom ministarstvugospodarstva, rada i poduzetništva Željko Tomšić na otvaranju petogsastanka međudržavnog odbora za praćenje realizacije projektapaneuropskog naftovoda Constanza-Trst u Beogradu.
BEOGRAD,31. svibnja(Hina) - Izgradnja nafovoda Constanza-Trst ima gospodarski i ekološki značaj za Hrvatsku, izjavio je u utorak pomoćnik ministra za energetiku i rudarstvo u hrvatskom ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Željko Tomšić na otvaranju petog sastanka međudržavnog odbora za praćenje realizacije projekta paneuropskog naftovoda Constanza-Trst u Beogradu.

Taj je projekt gospodarski značajan za Hrvatsku, ne samo zbog gospodarstva, nego i zato što je Hrvatska turistička zemlja koja želi zaštititi Jadran. Osim toga, kazao je Tomšić, sastanak međudržavnog odbora izuzetno je značajan kako bi se konačno razjasnila podrška Italije i Slovenije tom projektu.

"S obzirom da Hrvatska uskoro preuzima predsjedanje međudržavnim odborom, mi ćemo učiniti sve da taj projekt što prije krene i da dostignemo rokove", rekao je Tomšić.

Potpredsjednik srbijanske vlade Miroljub Labus izjavio je da je uvjeren da će projekt naftovoda biti realiziran u predviđenim rokovima, te da će nafta njime poteći 2011. ili 2012. godine.

Naftovod, prema Labusovim riječima, "predstavlja projekt pune integracije, jer će rafinerije zemalja regije biti uključene u regionalni sistem sa sigurnim izvorima snabdijevanja i sigurnim tržištem".

Sljedeći korak u izgradnji naftovoda izrada je nacrta memoranduma o razumijevanju i određivanje koje će kompanije i s kakvom ekonomskom podrškom raditi na projektu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙