FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz: Apel za prikupljanjem više novaca za "zanemarene bolesti"

PARIZ , 8. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Skupina dobitnika Nobelove nagradei članovi nevladinih organizacija u srijedu su uputili apel u kojemuod vlada razvijenih zemalja traže da se angažiraju na prikupljanjugodišnje svote od tri milijarde dolara za medicinska istraživanja"zanemarenih bolesti" od kojih godišnje umre više od dvanaest milijunasiromašnih u svijetu.
PARIZ , 8. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Skupina dobitnika Nobelove nagrade i članovi nevladinih organizacija u srijedu su uputili apel u kojemu od vlada razvijenih zemalja traže da se angažiraju na prikupljanju godišnje svote od tri milijarde dolara za medicinska istraživanja "zanemarenih bolesti" od kojih godišnje umre više od dvanaest milijuna siromašnih u svijetu.

Potpisnici apela pozivaju vlade razvijenih zemalja da "definiraju potrebe i prioritete te da osiguraju financijska sredstva" za medicinska istraživanja koja bi bila od životne važnosti za stotine milijuna ugroženih u svijetu. "Svake godine 35.000 ljudi umre od bolesti poput AIDS-a, tuberkuloze, močvarne groznice i nekoliko bolesti što ih uzrokuju paraziti", kaže se u priopćenju Zaklade za borbu protiv zanemarenih bolesti čije je sjedište u Ženevi.

"Godišnje je potrebno prikupiti tri milijarde dolara za medicinska istraživanja koja se provode u svijetu", kaže se u priopćenju Zaklade. Priljev novca trebao bi biti stalan i dugoročan, smatra direktor Zaklade dr. Bernard Pecoul.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙