FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska i Indija potpisale Program suradnje na području znanosti i tehnologije

ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Pomoćnik ministra za međunarodnusuradnju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs idirektor u Upravi za znanost i tehnologiju indijskoga Ministarstvaznanosti i tehnologije Yesh Pal Kumar potpisali su danas u Zagrebuprovedbeni Program suradnje između Republike Indije i RepublikeHrvatske na području znanosti i tehnologije, na osnovi ugovora izmeđudviju vlada.
ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Pomoćnik ministra za međunarodnu suradnju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs i direktor u Upravi za znanost i tehnologiju indijskoga Ministarstva znanosti i tehnologije Yesh Pal Kumar potpisali su danas u Zagrebu provedbeni Program suradnje između Republike Indije i Republike Hrvatske na području znanosti i tehnologije, na osnovi ugovora između dviju vlada.

Riječ je o programu, kako je priopćeno iz hrvatskoga Ministarstva, kojim se predviđaju konkretni oblici suradnje za sljedeće tri godine - organiziranje zajedničkih znanstvenih sastanaka, razmjena znanstvenika i zajednički hrvatsko-indijski istraživački projekti.

Do kraja godine, kako se napominje, uslijedit će organizacija nekoliko radionica iz područja molekularne biologije, informatičke tehnologije te objava natječaja za sufinanciranje bilateralnih znanstveno-istraživačkih projekata.

Izaslanstvo indijskoga Ministarstva znanosti i tehnologije boravilo je u Hrvatskoj od 15. do 18. svibnja te posjetilo nekoliko znanstveno istraživačkih i visokoobrazovanih ustanova, među kojima Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti, Institut Ruđer Bošković, Fakultet elektrotehnike i računarstva, rektorat Sveučilišta u Splitu te Institut za oceanografiju i ribarstvo u Splitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙