FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čobanković na sastanku ministara poljoprivrede EU

ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Na neformalnom sastanku ministarapoljoprivrede Europske unije (EU), održanom u Luksemburgu od 8. do 10.svibnja, sudjelovali su i ministri iz zemalja kandidata za ulazak uEU, među kojima i hrvatski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoggospodarstva Petar Čobanković, izvijestili su danas iz togministarstva.
ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Na neformalnom sastanku ministara poljoprivrede Europske unije (EU), održanom u Luksemburgu od 8. do 10. svibnja, sudjelovali su i ministri iz zemalja kandidata za ulazak u EU, među kojima i hrvatski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, izvijestili su danas iz tog ministarstva.

Glavna tema ovog sastanka bila je "poljoprivreda budućnosti - izazov za mlade poljoprivrednike", a kako se od mladih poljoprivrednika očekuje da postanu životna snaga sektora, u ovaj je susret bilo uključeno Europsko vijeće mladih poljoprivrednika, koje je sudjelovalo i u raspravama radnih grupa, navodi se u priopćenju.

Glavne teme, koje su otvorene na skupu, bile su pristup poljoprivrednoj aktivnosti, imidž poljoprivrede s naglaskom na edukaciju i razmjenu znanja, a posebno se raspravljalo o mjerama Zajedničke poljoprivredne politike i mjestu mladih unutar nje.

Tom je prilikom ministar Čobanković prenio iskustva Hrvatske, koja će kao buduća članica dijeliti Zajedničku poljoprivrednu politiku te je istaknuo da Hrvatska niti malo ne zaostaje u trendovima gdje mladi sve više zauzimaju značajno mjesto, poglavito jer je mlađa poljoprivredna populacija sve obrazovanija te svoju naobrazbu usmjeruje prije svega u obiteljska gospodarstva.

Kako se navodi u priopćenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, ovo je bilo drugo sudjelovanje hrvatskog ministra na ovakvom sastanku, koji je ujedno bio i prilika za razmjenu iskustava s ministrima zemalja 25-orice te s ostale tri zemlje kandidata za članstvo u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙