FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Podržat ću svaku koaliciju za koju se odluče HDZ-ovi lokalni ogranci

VARŠAVA, 17. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski premijer i predsjednikHDZ-a Ivo Sanader izjavio je danas da će prihvatiti svaki prijedlog okoaliranju HDZ-a i bilo koje druge stranke za koji se odluče članovilokalnih ogranaka, jer oni, rekao je, najbolje procjenjuju situaciju.
VARŠAVA, 17. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader izjavio je danas da će prihvatiti svaki prijedlog o koaliranju HDZ-a i bilo koje druge stranke za koji se odluče članovi lokalnih ogranaka, jer oni, rekao je, najbolje procjenjuju situaciju.

"Prije pet godina u HDZ-u smo uveli načelo supsidijarnosti, sto znači da stranačkim organizacijama na terenu prepuštamo odluku o tome s kim će koalirati", rekao je Sanader hrvatskim novinarima koji u Varšavi prate rad 3. summita Europske unije, odgovarajući na pitanje postoji li bilo kakva mogućnost koaliranja HDZ-a i SDP-a.

"Što god moji kolege iz HDZ odluče na terenu, ja ću prihvatiti, jer ću znati da su procijenili najbolje za tu sredinu", kazao je Sanader, ali i dodao kako zasad nema potpunu informaciju, već je riječ samo o naznakama.

Nijedna druga stranka nažalost nije prihvatila to (supsidijarnost) "najmodernije i najdemokratskije načelo u suvremenoj političkoj praksi u Europi, da prepuste odluku o koalicijama ljudima na terenu, umjesto da im to određuju iz zagrebačke centrale", rekao je Sanader dodajući da to smatra krajnje nedemokratskim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙