FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 22. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 22. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Glavni odbor SDP-a jučer je zauzeo restriktivni stav prema mogućim poslijeizbornim koalicijama s HDZ-om i HSP-om, odnosno donio zaključak da su takve koalicije moguće samo kao izuzeci. "SDP zadržava restriktivni stav o mogućim koalicijama s HDZ-om i HSP-om, ostajemo na strani da tih koalicija nema, uz zaključak da su one moguće samo u izvanrednim situacijama kao izuzeci. To će doista biti izuzeci", izjavio je predsjednik SDP-a Ivica Račan na konferenciji za novinare u stanci zasjedanja Glavnog odbora. O tome gdje su, u kojim županijama, gradovima i općinama, moguće koalicije SDP-a sa spomenutim strankama, Račan nije želio govoriti.

ZAGREB - Nacionalno vijeće HDZ-a na jučerašnjoj je sjednici nakon analize rezultata lokalnih izbora zaključilo da su oni potvrdili poziciju HDZ-a kao najjače političke snage u zemlji i potporu politici Vlade, koja će se sada više okrenuti provedbi reformi i približavanju EU, istaknuo je na konferenciji za novinare predsjednik HDZ-a Ivo Sanader. Sanader je rekao da će HDZ-ove stranačke središnjice na terenu, temeljem načela supsidijarnosti, dogovarati koaliranja u obnašanju vlasti jer najbolje poznaju konkretnu situaciju. Pozvao je i druge političke stranke da prihvate to načelo, jer drži da je kreiranje koalicija u stranačkim vodstvima relikt prošlosti.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić izjavio je jučer da HSP nema predrasuda te je otvoren za pregovore o koaliranju sa svim strankama hrvatskog predznaka i nezavisnim listama. Đapić je na konferenciji za novinare, održanoj u stanci sjednice stranačkog Glavnog stana, izvijestio da HSP pregovara s HDZ-om, HSS-om i SDP-om. "Na svim razinama imamo ukupno pet opcija", kazao je Đapić, kojeg je Glavni stan HSP-a ovlastio da vodi pregovore na svim razinama. Dodao je da u nekim sredinama stranka pregovara s HNS-om, u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji s Nezavisnom listom Branimira Glavaša, a u Dubrovačko-neretvanskoj sa Stipom Gabrićem - Jambom.

ILOK - U srednjovjekovnoj jezgri Iloka jučer je prikazano kulturno-baštinsko naslijeđe 19. stoljeća, nazvano "Konji - kulturna baština Republike Hrvatske". Program je počeo predstavljanjem knjige ravnatelja iločkoga Gradskog muzeja Mate Batorovića "Zapisi i zanimljivosti o konjima", a posjetiteljima priredbe, uz ostalo, su prikazni običaji hrvatskoga plemstva s kraja 19. stoljeća, poput lova sa sokolima i mačevanja, čiji su sudionici bili odjeveni u odjeću tog doba.

RIJEKA - Podjelom medalja jučer je završeno 8. europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe koje se protekla četiri dana održavalo u Rijeci. Sudjelovala su 93 natjecatelja iz osam zemalja, a hrvatska reprezentacija, koja je branila zlato sa 7. europskog prvenstva, osvojila je drugo mjesto, iza reprezentacije Njemačke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙