FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zajednička briga o Dravi mađarskih i hrvatskih sportskih ribolovaca

PEČUH/OSIJEK, 7. lipnja 2005. (Hina) - Predstavnici Ribičkog savezamađarske Županije Baranja i Saveza sportskih ribolovnih udrugaOsječko-baranjske županije dogovorili su danas u Pečuhu zajedničkeaktivnosti na rijeci Dravi - od poribljavanja do monitoringa ribljegfonda.
PEČUH/OSIJEK, 7. lipnja 2005. (Hina) - Predstavnici Ribičkog saveza mađarske Županije Baranja i Saveza sportskih ribolovnih udruga Osječko-baranjske županije dogovorili su danas u Pečuhu zajedničke aktivnosti na rijeci Dravi - od poribljavanja do monitoringa ribljeg fonda.

Predsjednik Ribičkog saveza Županije Baranja Mitzski Ervin istaknuo je kako je cilj "aktualizirati suradnju, koja je uspostavljena još 1996., jer je problematika sportskog ribolovova u Mađarskoj i Hrvatskoj gotovo identična".

Zajednički problem ribolovnih voda su kormorani koji su se nekontrolirano razmnožili i čine ogromne štete ribljem fondu. Predstavnici ribiča naglasili su kako je evidentno i smanjenje količine ribe, te su dogovorili zajedničke akcije vezane uz krivolov.

U Mađarskoj je registrirano 320.000 sportskih ribiča, a u Županiji Baranja 16.000.

U Hrvatskoj je ove godine registrirano oko 35.000 sportskih ribolovaca, od kojih u Osječko-baranjskoj županiji 7500.

Na sastanku u Pečuhu bili su i predstavnici Hrvatskih voda i Mađarske vodoprivrede te je dogovorena i zajednička revitalizacija dravskih rukavaca, koji su bitni za riblji fond, doznaje se od Davora Haničara iz Hrvatskih voda Osijek.

Također je zaključeno da će se i na mađarskoj i hrvatskoj strani posebna briga posvetiti zaštiti mrjestilišta slatkovodne ribe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙