FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarske tvrtke planiraju uzgoj peradi u Kini

BUDIMPEŠTA, 18. svibnja 2005. (Hina/MTI) - Mađarske kompanije osnivajujoint-venture za uzgoj peradi u Kini, piše u srijedu mađarski poslovnidnevnik Villaggazdasag.
BUDIMPEŠTA, 18. svibnja 2005. (Hina/MTI) - Mađarske kompanije osnivaju joint-venture za uzgoj peradi u Kini, piše u srijedu mađarski poslovni dnevnik Villaggazdasag.

Bivši mađarski premijer Peter Medgyessy, koji je sada savjetnik premijera za međunarodna pitanja, za svojeg trenutnog posjeta Kini potvrdio je potrebu Mađarske da iskoristi priliku za povećanje svoje prisutnosti na jednom od najvećih i najbrže rastućih tržišta u svijetu.

U tom kontekstu, mađarske peradarske kompanije Hortobagyi Ludtenyeszto i Ecoflex najavile su svoje sudjelovanje u 200 milijuna dolara 'teškom' programu za razvoj kineskog uzgoja guski i patki u poslovanje većih razmjera.

Kina proizvodi stotine milijuna peradi godišnje, no nedostaje joj tržišno orijentiranog stručnog znanja, izjavio je predsjednik uprave Hortogbagyi Ludtenyeszto za mađarski poslovni dnevnik. Mađarske kompanije mogu ponuditi svoje iskustvo i dovesti stručne industrijske profesionalce. U nekim slučajevima još se mora ukinuti mađarska zabrana uvoza parova za parenje.

Zajedničko ulaganje planira do 2010. proizvesti 20 milijuna gusaka i 40 milijuna patki, dvostruko više od godišnje proizvodnje cijele Mađarske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙