FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorene ponude za nove radio i tv postaje

ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Na natječaj za 14 radijskih i trilokalne televizijske koncesije prijavilo se ukupno 39 tvrtki, a zaneke se koncesije istovremeno prijavilo i do šest ponuđača.
ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Na natječaj za 14 radijskih i tri lokalne televizijske koncesije prijavilo se ukupno 39 tvrtki, a za neke se koncesije istovremeno prijavilo i do šest ponuđača.

Iako je Vijeće za elektroničke medije raspisalo natječaj za 20 novih radio postaja, za njih šest nije bilo zainteresiranih, pa će se za ta područja raspisati novi natječaji, izjavio je Hini predsjednik Vijeća Denis Peričić. Riječ je o lokalnim radijskim frekvencijama za Čabar, Varaždinske toplice, Benkovac, dio Obrovca i općinu Lastovo.

Istodobno za šire područje grada Rijeke prijavilo se čak šest potencijalnih koncesionara, za područje Banovine pet, a po četiri za gradove Solin i Bjelovar te Dubrovačko-neretvansku županiju.

Za tri televizijske postaje natječe se sedam tvrtki - tri za dubrovačko područje te po dvije za Šibenik i Dubrovačko-neretvansku županiju.

Odluke o koncesionarima Vijeće će, prema zakonskim propisima, donijeti u roku od 30 dana, kazao je Peričić.

Natječaj za radijske koncesije raspisan je za gradove Viroviticu, Pazin, Knin, Bjelovar, Pakrac, Ploče, Čabar, Varaždinske toplice, Krapinu, Nin, dio Obrovca, šire područje Benkovca, Solina, Varaždina i Rijeke, područje Banovine, općine Donji Lapac, Okučane i Lastovo te područje Dubrovačko-neretvanske županije.

Godišnje naknade za radijske koncesije iznose od 2.000 do 20.000 kuna, ovisno o broju stanovnika na određenom području, a dodjeljuju se na razdoblje od četiri godine.

Televizijske koncesije se dodjeljuju na razdoblje od pet do sedam godina, a naknada godišnje stoji od 18.000 do 80.000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙