FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 10. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 10. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Sastanak o rješavanju sudbine poduzeća "Sljeme", koji se trebao održati kasno sinoć u Vladinu Uredu za socijalno partnerstvo, odgođen je za danas poslijepodne, jer se na sinoćnjem sastanku nisu pojavili predstavnici Finagre, većinskog vlasnika Sljemena. Sindikat je uvjetovao da razgovorima prisustvuju i predstavnici Finagre, a kako se oni nisu pojavili, nismo htjeli nastaviti pregovore, kazao je jutros za Hinu regionalni povjerenik Sindikata Ivo Rogić. Na današnji nastavak pregovora Vladin Ured za socijalno partnerstvo pozvao je i predstavnike Finagre, uz Upravu Sljemena i pripadajućih društava te predstavnika Sindikata.

ZAGREB - Pravilnikom o utvrđivanju cijena naftnih derivata, koji se primjenjuje od 9. svibnja, utvrđeno je da se prodajne cijene naftnih derivata mijenjaju svakih 14 dana. Dan primjene novih cijena naftnih derivata je utorak u 0,01 sati. Obračun prodajnih cijena naftnih derivata obavlja se posljednjeg radnog dana koji prethodi danu primjene, navodi se u Pravilniku kojeg je donio ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić. Kada u obračunskom razdoblju dođe do povećanja ili smanjenja osnove za obračun bilo kojeg naftnog derivata za više od plus ili minus dva posto u odnosu na postojeću cijenu, izvršit će se korekcija prodajnih cijena pojedinih naftnih derivata.

RIJEKA - Potkraj travnja u Primorsko-goranskoj županiji bilo je 18.675 nezaposlenih osoba, što je 2,3 posto manje nego prethodnog mjeseca, a 1,8 posto više nego u travnju prošle godine, podaci su riječke Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Najviše nezaposlenih (25,8 posto) osobe su starije od 50 godina, a najmanje ih je među osobama od 15 do 19 godina (4,1 posto).

ZAGREB - Hrvatska agencija za telekomunikacije objavila je danas u domaćem dnevnom tisku međunarodni javni natječaj za dodjelu koncesije druge generacije mobilne telefonije GSM/DCS-1800, s krajnjim rokom za podnošenje ponuda do 17. lipnja do 12 sati. Tim se natječajem zapravo u Hrvatskoj "traži" četvrti GSM (mobilni) operater, koji bi koncesiju punog naziva "koncesija za uporabu frekvencije u sustavu pokretne mreže druge generacije GSM/DCS-1800" dobio na nacionalnoj (državnoj) razini na razdoblje od 20 godina. Cijena te koncesije je 105 milijuna kuna.

SINJ - Okupljanjem alkara na hipodromu i tradicionalnom prozivkom danas su službeno počele pripreme za ovogodišnju jubilarnu 290. Sinjsku alku koja će se održati 7. kolovoza. U pripremama koje će se dva puta na tjedan obavljati na hipodromu i stazama kroz Sinjsko polje, a od 1. srpnja svaki dan na alkarskom trkalištu, sudjelovat će 27 alkara, kandidata za kopljanike među kojima su i trojica debitanata. Na prijedlog alajčauša alkarski vojvoda će prije početka službenog natjecanja za baru, čoju i alku odabrati njih najviše 17, koliko dopušta Statut VAD-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙