FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za raspodjelu novca iz fonda za razvoj elektroničkih medija

Hrvatska-Vijeće-medijiNatječaj za raspodjelu novca iz fonda za razvoj elektroničkih medijaZAGREB, ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski elektronički medijiuskoro bi trebali raspolagati sredstvima Fonda za poticanje pluralizmai raznovrsnosti, nakon što je Vijeće za elektroničke medije danasodlučilo raspisati prvi natječaj za raspodjelu tih sredstava koja seredovito najvećim dijelom prikupljaju iz dijela pristojbe HRT-a.
ZAGREB, ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski elektronički mediji uskoro bi trebali raspolagati sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti, nakon što je Vijeće za elektroničke medije danas odlučilo raspisati prvi natječaj za raspodjelu tih sredstava koja se redovito najvećim dijelom prikupljaju iz dijela pristojbe HRT-a.

Fond trenutno raspolaže s oko 9,7 milijuna kuna, od koji je HRT od dijela pristojbe uplatio gotovo 7,8 milijuna, a ostatak su neutrošena sredstva Vijeća za elektroničke medije, rekao je predsjednik tog Vijeća Denis Peričić.

U Vijeću očekuju da će do završetka natječajnog postupka iznos na računu Fonda biti udvostručen na 20-ak milijuna kuna.

Natječaj će biti raspisan najkasnije do 15. svibnja, a na njega se mogu javiti nakladnici lokalnih i regionalnih medija koji su od javnog interesa i koji su važni za ostvarivanje prava građana na javno informiranje, nacionalne manjine, poticanje posebnih programa na područjima od posebne skrbi, te poticanje kulturnog stvaralaštva. Sredstvima Fonda trebalo bi se poticati i zapošljavanje visokoobrazovanih stručnih radnika.

Nakon provedenog natječaja, Vijeće za elektroničke medije donosi odluku o raspodjeli sredstava u roku od 60 dana od isteka roka za podnošenje prijave za javni natječaj.

Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija osnovan je Zakonom o elektroničkim medijima koji je stupio na snagu 1. rujna 2003.

Vijeće je danas donijelo odluku o raspisivanju javnog natječaja za dodjelu radijskih koncesija za područje Karlovca, Trogira, Pakraca, Čabra, dijelove gradova Obrovca i Samobora, šireg područja Benkovca te općina Vojnić i Lastovo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙