FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Microsoft i Philips sklopili sporazum o korištenju softvera

SEATTLE, 11. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Microsoft Corp., najvećasvjetska softverska kompanija objavila je da je postigla sporazum snizozemskim Philipsom o korištenju svojih aplikacija u digitalnimaudio i video uređajima tog najvećeg europskog proizvođačaelektroničkih potrošačkih proizvoda.
SEATTLE, 11. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Microsoft Corp., najveća svjetska softverska kompanija objavila je da je postigla sporazum s nizozemskim Philipsom o korištenju svojih aplikacija u digitalnim audio i video uređajima tog najvećeg europskog proizvođača elektroničkih potrošačkih proizvoda.

Po dogovoru, Philips će podržavati Windows Media digitalni format kao i Microsoftovu DRM tehnologiju za zaštitu digitalnih prava u svojim prijenosnim muzičkim i video playerima. DRM omogućava 'skidanje' pjesama i njihovo sviranje na različitim uređajima štiteći pritom autorska prva od krađe i pirata.

Philips će također podržavati Windows Media i DRM u svojim multimedijskim poluvodičima, koji se koriste u različitim uređajima, uključujući digitalnim muzičkim playerima, TV setovima i mobitelima s video aplikacijama.

"Mislim da ćemo doživjeti veliki rast na tom tržištu", rekao je Frans van Houten, predsjednik uprave Philips Semiconductersa. "Naša suradnja je došla u pravo vrijeme".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙