FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na ZV-u otvoreni Intergrafika i Modernpak

ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodni sajmovi Intergrafika iModernpak otvoreni su danas na Zagrebačkom velesajmu, a najnovijeproizvode, dostignuća i trendove iz grafičke, ambalažne i industrijepapira do 10. lipnja predstavit će ukupno 300 domaćih i stranihizlagača.
ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodni sajmovi Intergrafika i Modernpak otvoreni su danas na Zagrebačkom velesajmu, a najnovije proizvode, dostignuća i trendove iz grafičke, ambalažne i industrije papira do 10. lipnja predstavit će ukupno 300 domaćih i stranih izlagača.

Otvarajući sajmove, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić naglasio je da su sajamske priredbe od iznimne važnosti za daljnji razvoj tih industrijskih grana, kako u Hrvatskoj, tako i u regiji. Dodao je, da grafička i industrija papira u Hrvatskoj zapošljava oko 17.000 ljudi te sudjeluje sa 7,5 posto u ukupnoj industrijskoj proizvodnji što, kako je kazao, neznačajno. Međutim, ta industrija ima još prostora za rast, pa i viši od 1,5 posto, kako bilježi zadnjih nekoliko godina, ali je nužno, ističe Vukelić, uvođenje novih tehnologija koje će dovesti do povećanja kapaciteta i konkurentnosti te industrije.

Posebno je istaknuo važnost sajma Modernpak, te pozvao izlagače ali i sve proizvođače u Hrvatskoj da pri pakiranju svojih proizvoda, osim ekoloških, zadovolje i estetske kriterije, budući se dobro pakirani proizvod na tržištu prepoznaje kao brand. To je još važnije, dodao je, za malo i srednje poduzetništvo, koji se teže probijaju na tržištu, a koji bi trebali više edukacije o važnosti ambalaže i pakiranja. Podsjetio je i na program Ministarstva za poticanje marketinških aktivnosti, koji je zapravo program potpora za dizajn i opremu proizvoda, za male i srednje tvrtke, kroz koje se, kako kaže, može napraviti puno upravo u saznavanju o novim načinima pakiranja i plasiranja proizvoda.

U sklopu sajma Intergrafika ili 18. Međunarodnog sajma grafičke industrije i industrije papira, predstavit će se osim grafičara i hrvatske nakladničke kuće, kao i tvrtke koje se bave poduzetništvom u toj gospodarskoj grani.

Sajam Modernpak, ili 22. Međunarodni sajam ambalaže i tehnologije pakiranja obuhvatio je materijale i strojeve ali i samu ambalažu, sredstva za distribuciju, te druge važne aspekte za plasman proizvoda.

Sajmove, kako je istaknuo direktor ZV-a Davorin Spevec, prati i bogat stručni program, među kojima je izdvojio Međunarodnu konferenciju o tehnološkim dosezima u grafičkoj i ambalažnoj industriji, kao i susret hrvatskih nakladnika, izdvača i grafičara, pod nazivom "Tiskajmo knjige u Hrvatskoj".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙