FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio Drugi zagrebački sajam knjiga

ZAGREB, 28. svibnja 2005. (Hina) - Glasnogovornik zagrebačke nakladnekuće "Profil" Ivica Prtenjača ocijenio je kako su na ovogodišnjemuDrogome zagrebačkom sajmu knjiga nakladnici, kojih je bilo više negolani, vrlo zadovoljni prodajom svojih knjiga.
ZAGREB, 28. svibnja 2005. (Hina) - Glasnogovornik zagrebačke nakladne kuće "Profil" Ivica Prtenjača ocijenio je kako su na ovogodišnjemu Drogome zagrebačkom sajmu knjiga nakladnici, kojih je bilo više nego lani, vrlo zadovoljni prodajom svojih knjiga.

"Za razliku od ranijih 130 izdavača, ove je godine na Sajmu izlagalo 220 nakladnika", rekao je Prtenjača, ističući da je tijekom 11 dana predstavljeno tridesetak novih naslova. Nastupilo je i više od 200 govornika koji su raspravljali o knjigama, dodao je.

"Na Sajmu su izlagali i nakladnici iz BiH i Srbije i Crne Gore", rekao je Prtenjača, dodajući kako će se "knjige tih nakladnika i nakon Sajma moći nabaviti u Profilovoj knjižari".

"Smanjene cijene pogodovale su povećanoj prodaji knjiga", ustvrdio je, dodajući kako su nakladnici vrlo zadovoljni prodajom knjiga.

Tema Sajma bile su biografije, a na njemu se govorilo o biografijama Ivana Pavla II., Franje Tuđmana, Stjepana Mesića, Ivice Račana, Miljenka Smoje, Colina Powella i Madleine Albright.

Od novih knjiga predstavljeni su naslovi Ivana Supeka, Milane Vuković Runjić, Julijane Matanović, Milka Valenta, Svjetlana Vidulića, Renata Baretića, Zlatka Galla, Ivana Paulette, Krešimira Pintarića, Zorana Pongrašića i likovne monografije Klaudija Štefančića i Branka Franceschija.

Na Sajmu su, osim knjiga, predstavljane i nakladničke kuće, a izvođen je i posebni program za djecu i mladež.

U sklopu Sajma knjiga održan je i Festival europske kratke priče.

Predstavljanjem antologije hrvatske proze na engleskom jeziku večeras je u klubu "Gjuro" zatvoren ovogodišnji Drugi zagrebački sajam knjiga, koji je bio otvoren 17. svibnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙