FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar zdravstva Neven Ljubičić otvorio sajam "Medicina i tehnika"

ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbiNeven Ljubičić otvorio je danas 33. specijalizirani sajam "Medicina itehnika" na Zagrebačkom velesajmu na kojem ove godine izlaže 550izlagača iz 30 zemalja, što ga čini najvećim specijaliziranim sajmom uokruženju.
ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić otvorio je danas 33. specijalizirani sajam "Medicina i tehnika" na Zagrebačkom velesajmu na kojem ove godine izlaže 550 izlagača iz 30 zemalja, što ga čini najvećim specijaliziranim sajmom u okruženju.

"Sajam se organizira u trenu kada je Hrvatska na pragu ulaska u Europsku uniju (EU), što za hrvatsko zdravstvo predstavlja iskorak i otvaranje stranim partnerima i budućoj suradnji s njima", rekao je Ljubičić.

Istaknuo je potrebu prilagodbe hrvatskog zdravstvenog sustava onima u drugim europskim zemljama kako bi bila moguća nesmetana razmjena pacijenata i zdravstvenih djelatnika. "Standardi EU-a već se primjenjuju ali cilj nam je to do kraja formalizirati", naglasio je Ljubičić.

Direktor Zagrebačkog velesajma Dragutin Spevec istaknuo je da se ovogodišnji četverodnevni sajam odvija kroz šest podsajmova koji čine zasebne tematske cjeline - sajam medicine, farmacije, analitike, ortopedskih pomagala i rehabilitacijske opreme, optike te stomatološke opreme.

Izložbu novih proizvoda i tehnika popratit će više od 50 stručnih skupova - kongresa, tribina, predavanja i tečajeva.

Na otvorenom prostoru između paviljona hrvatski i njemački Crveni križ predstavit će tehnike spašavanja i pružanja zdravstvene pomoći, a za širu su publiku pripremljeni besplatni liječnički pregledi, dijagnostika i stručni savjeti.

Sajam će biti otvoren radnim danom od 9 do 19 sati, a u subotu od 9 do 17 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙