FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 29. svibnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 29. svibnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

EREVAN - Oko 200.000 ljudi napravilo je u subotu ljudski lanac dug 163 km oko najviše armenske planine kako bi obilježili 87. obljetnicu proglašenja armenske države, prenosi AFP. Svi s narančastim šeširima i odjeći živih boja, držeći se za ruke, u 15 sati su zaplesali tradicionalno armensko kolo oko planine Aragatz, visoke 4.094 metara. Među poznatim sudionicima bio je i francuski šansonjer armenskog porijekla Charles Aznavour i armenski predsjednik Robert Kočarjan. Nakon kola je uslijedio festival na kojem je sudjelovalo oko 200 skupina profesionalnih plesača.

LONDON - Slavni londonski sat Big Ben zaustavio se u petak navečer dva puta i potom se sam pokrenuo, ali nitko ne zna što je izazvalo zastoje. Sat star 147 godina, jedan od najpouzdanijih na svijetu zaustavio se u 22,07 po lokalnom vremenu, zatim je nastavio raditi da bi se ponovno pokvario u 22,20 i tada se kazaljke nisu pomaknule 90 minuta. Pretpostavlja se da je za zastranjivanje odgovorna vrućina, jer je ovaj petak bio najtopliji dan u svibnju zabilježen u Londonu od 1953. godine s 31,8 Celzijevih stupnjeva. Big Ben je slavan po svojoj preciznosti. Odolio je desecima njemačkih bombardiranja u Drugom svjetskom ratu i dalje je tijekom rata pokazivao točno vrijeme samo uz sekundu i pol kašnjenja.

LOS ANGELES - Policija je u petak navečer na losangeleskom Sunset Boulevardu na Beverly Hillsu uhitila američkog redatelja Olivera Stonea zbog sumnje da je vozio u pijanom stanju, a subotu ujutro je pušten uz jamčevinu od 15.000 dolara. Filmaš čiji se posljednji film "Aleksandar" počeo prikazivati u studenome prošle godine, prema policijskom priopćenju, imao je "simptome mogućeg trovanja alkoholom u trenutku zaustavljanja na slavnom holivudskom bulevaru".

JOHANNESBURG - Policijski pas uzrokovao je političko komešanje u južnoafričkom parlamentu ostavivši svoj izmet točno ispod zastupničkog mjesta jednog od oporbenih lidera. Pseći izmet pronađen je točno ispod sjedišta Mangosutuhua Buthelezija, čelnika oporbene stranke Inkhata. Neki su političari to shvatili kao izravnu uvredu i zatražili ispriku predsjednika parlamenta. Međutim, policijski glasnogovornik rekao je da se radilo samo o najobičnijem zovu prirode. "Jedan od naših pasa koje koristimo za kontrolu prostorija parlamenta očito nije mogao izdržati, a nitko nije primjetio da je izvršio nuždu, pa fekalije nisu očišćene", izjavio je inspektor Dennis Adriao. Policija se i službeno ispričala oporbenom čelniku za neugodnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙