FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vitraž u bazilici u Straubingu pripisan Duereru

BERLIN, 6. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Divovski vitraž bazilike ubavarskom gradu Straubingu pripisuje se velikom umjetniku njemačkerenesanse Albrechtu Duereru (1471.-1528.), saznaje se u utorak izcentra za istraživanje srednjovjekovnih vitraža u Freiburgu.
BERLIN, 6. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Divovski vitraž bazilike u bavarskom gradu Straubingu pripisuje se velikom umjetniku njemačke renesanse Albrechtu Duereru (1471.-1528.), saznaje se u utorak iz centra za istraživanje srednjovjekovnih vitraža u Freiburgu.

Po riječima povjesničara umjetnosti Hartmuta Scholza, "Mojsijev prozor", dugo atribuiran drugom nuernberškom umjetniku, prvi je vitraž koji je napravio Duerer.

Scholz smatra da motivi, oblici i detalji ne potiču nimalo sumnje u identitet umjetnika. Djelo visoko sedam metara i široko dva i pol predstavlja prikaz Mojsija koji je primio deset Božjih zapovjedi.

Vitraž je nastajao od 1497. do 1501. "Mojsijev prozor" trebao bi biti vraćen u baziliku Svetog Jakova u Straubingu u studenom, kad bude potpuno restauriran.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙