FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa preuzeo crkvu sv. Ivana

RIM, 7. svibnja 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. preuzeo je u subotuposlije podne rimsku baziliku svetog Ivana u Lateranu, te je obilaskomcrkve svete Marije Velike prektično preuzeo sve četiri rimskebazilike, pošto je nakon svetoga Petra bio preuzeo i baziliku svetogPavla.
RIM, 7. svibnja 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. preuzeo je u subotu poslije podne rimsku baziliku svetog Ivana u Lateranu, te je obilaskom crkve svete Marije Velike prektično preuzeo sve četiri rimske bazilike, pošto je nakon svetoga Petra bio preuzeo i baziliku svetog Pavla.

U homiliji tijekom euharistijeske mise, papa Benedikt XVI. se pozvao na svoga prethodnika Ivana Pavla II. u obrani života.

"Sloboda da se ubije nije prava sloboda, već tiranija koja pretvara čovjeka u roba", rekao je Benedikt XVI. upozorivši kako ni pobačaji niti eutanazije nisu izraz čovjekove slobode. Papa je branio život od začeća do prirodne smrti.

Papa je tijekom homilije kazao i kako sveta pisma ne mogu tumačiti na način na koji to čine protestanti, već u svjetlu tradicije rimokatoličkog nauka vjere.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙