FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prve beatifikacije bez Benedikta XVI.

RIM, 14. svibnja 2005. (Hina) - Rimokatolička crkva u subotu jeproglasila prve blaženike otkako je počeo pontifikat pape BenediktaXVI., ali procesu beatifikacije Sveti otac nije bio nazočan.
RIM, 14. svibnja 2005. (Hina) - Rimokatolička crkva u subotu je proglasila prve blaženike otkako je počeo pontifikat pape Benedikta XVI., ali procesu beatifikacije Sveti otac nije bio nazočan.

Umjesto pape Benedikta XVI., koji će ubuduće voditi samo obrede kanonizacije, proces beatifikacije u bazilici svetog Petra u subotu je predvodio portugalski kardinal Jose Saraiva Martins.

Novi je papa tako prekinuo praksu svog prethodnika Ivana Pavla II. koji je osobno predvodio sve obrede beatifikacija i kanonizacija u svom 26 godina dugom pontifikatu.

Dvije redovnice u subotu su postale dvije nove blaženice - Amerikanka Maria Anna Barbara Cope, poznata pod imenom Marianne iz Molokaija, koja je 30 godina svoga života posvetila skrbi za gubavce na tom havajskom otoku. Druga je Španjolka Fiorentina Nicol Goni, koja je ustanovila red dominkanskih misionarki u Peruu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙