FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokrenut postupak Woytiline beatifikacije

RIM, 13. svibnja 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. odredio je daodmah počne postupak beatifikacije njegova prethodnika Ivana PavlaII.
RIM, 13. svibnja 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. odredio je da odmah počne postupak beatifikacije njegova prethodnika Ivana Pavla II.

Papa je to osobno najavio čitajući na latinskome jeziku priopćenje koje je pripremio kardinal Jose Saraiva Martins, pročelnik Kongregacije za pitanje svetaca.

Papa Benedikt XVI. sastao se u petak u rimskoj katedrali, bazilici sv. Ivana Lateranskog, s rimskim svećenstvom. Nakon čitanja priopćenja o početku kauze za beatifikaciju Ivana Pavla II. svi nazočni kardinali i biskupi ustali su i dugo pljeskali.

Papa je odredio da odmah počne kauza za beatifikaciju pape Wojtyle, što znači da se neće čekati pet godina od njegove smrti, kako predviđa crkveni kodeks za početak postupka nečije beatifikacije.

Vatikan je već bio najavio da će postupak beatifikacije Ivana Pavla II. početi prije 18. svibnja, kad je Papa trebao obilježiti svoj 85. rođendan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙