FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa primio makedonsko i odvojeno bugarsko izaslanstvo

RIM, 23. svibnja 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. primio je uponedjeljak u Vatikanu u odvojenim posjetama, u povodu dana Ćirila iMetoda, makedonsko izaslanstvo, na čelu s premijerom Vladom Bučkovskimte bugarsko izaslanstvo, na čelu s bugarskim predsjednikom GeorgijemParvanovim.
RIM, 23. svibnja 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. primio je u ponedjeljak u Vatikanu u odvojenim posjetama, u povodu dana Ćirila i Metoda, makedonsko izaslanstvo, na čelu s premijerom Vladom Bučkovskim te bugarsko izaslanstvo, na čelu s bugarskim predsjednikom Georgijem Parvanovim.

"Vrijednosti mira i bratstva", koje su Europom širili sveti Ćiril i Metod, "ostaju neophodni elementi za stvaranje solidarnog društva otvorenog potpunom ljudskom napretku u štovanju dostojanstva svakog čovjeka i cijelog čovječanstva", rekao je Papa makedonskom premijeru. "Nadam se da će vaše današnje hodočašće pridonijeti održavanju visokih ljudskih kršćanskih ideala među narodima i molim da vaša zemlja bude s povjerenjem otvorena prema Europi", rekao je Benedikt XVI.

Privatna audijencija makedonskog premijera kod Pape trajala je oko 15 minuta, a zatim su se pridružili ostali članovi makedonskog izaslanstva te su razmijenjeni i pokloni. Državni tajnik Svete Stolice kardinal Angelo Sodano također je razgovarao s Bučkovskim.

Bugarska je "most između Istoka i Zapada" i svi smo pozvani na "izvršenje te specifične političke i društvene misije stvaranja humanijeg, solidarnijeg i slobodnijeg čovječanstva", rekao je Benedikt XVI. bugarskom predsjedniku Georgiju Parvanovu, te zahvalio Božjoj providnosti što se opet može prijateljski i konstruktivno razgovarati nakon godina komunističkog režima u Bugarskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙