FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO i Afrička unija za rješenje krize u Darfuru

ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Sjevernoatlantski savez spremanje pružiti logističku potporu mirovnoj misiji Aričke unije (AU) uDarfuru (na zapadu Sudana) na "koordiniran i transparentan" način sEuropskom unijom, izjavio je u utorak glavni tajnik NATO-a Jaap deHoop Scheffer.
ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Sjevernoatlantski savez spreman je pružiti logističku potporu mirovnoj misiji Aričke unije (AU) u Darfuru (na zapadu Sudana) na "koordiniran i transparentan" način s Europskom unijom, izjavio je u utorak glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer.

U priopćenju što ga je u Bruxellesu objavio glavni tajnik NATO-a, savez pozitivno odgovara na zahtjev Afričke unije koja je u travnju zatražila pomoć u prijevozu vojnika, na području komunikacija i smještaju vojnka AU u Darfuru te za njihovu obuku, rekao je po završetku razgovora u Bruxellesu predsjednik Komisije AU Alpha Oumar Konare.

"Uvjeren sam da će NATO uspjeti odgovoriti na taj zahtjev", rekao je De Hoop Scheffer istaknuvši da vrlo skoro kani povesti raspravu o tom pitanju sa stalnim članicama Saveza.

"U Sudanu će od vojnika biti prisutni isključivo pripadnici afričkih trupa, ali ne i stranih", potvrdio je glavni tajnik Saveza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙