FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HVIDR-a: Zid boli nije ni gradsko ni komunalno pitanje

ZAGREB, 4. lipnja 2005. (Hina) - Reagirajući na jutrošnji pokušajuklanjanja Zida boli iz Selske ulice i njegovo premještanje na grobljeMirogoj, Zajednica udruga HVIDR-e grada Zagreba u večerašnjem jepriopćenju izrazila "svoje najdublje ogorčenje i zgražanje" zbog, kakonavode, "nemilog pokušaja nasilnog i protupravnog uklanjanja Zidaboli".
ZAGREB, 4. lipnja 2005. (Hina) - Reagirajući na jutrošnji pokušaj uklanjanja Zida boli iz Selske ulice i njegovo premještanje na groblje Mirogoj, Zajednica udruga HVIDR-e grada Zagreba u večerašnjem je priopćenju izrazila "svoje najdublje ogorčenje i zgražanje" zbog, kako navode, "nemilog pokušaja nasilnog i protupravnog uklanjanja Zida boli".

"Koristeći okrilje noći i rano jutro neradnog dana, na barbarski način je srušen jedan od najsvetijih simbola patnje i žrtava Domovinskog rata", ističe se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Grada Zagreba Ivan Pandža.

Također se navodi kako Zid boli, na kojem su napisana imena poginulih ili nestalih hrvatskih branitelja i civila, "nije nipošto gradsko, a pogotovo ne komunalno pitanje".

"Njegov značaj je pitanje širokog nacionalnog konsenzusa na kojem je i nastao. O njegovoj sudbini ili premještanju može se odlučivati samo na državnoj razini, uz suglasnost svih društvenih čimbenika, i bez zaobilaženja onih koji su u njegovom nastajanju dali najveći pečat, a to su branitelji, stradalnici i žrtve Domovinskog rata", navodi se u priopćenju Zajednice udruga HVIDR-e Zagreba.

Također se naglašava kako "hrvatski vojni invalidi Domovinskog rata pozivaju sve branitelje, invalide, udovice, roditelje poginulih, vojne i civilne stradalnike rata kao i sve čestite i domoljubne građane da se priključe otporu ovakvim divljačkim pokušajima brisanja hrvatske nacionalne memorije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙