FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela 7. regata "Da se ne zaboravi"

KOPRIVNICA, , 22. svibnja 2005. (Hina) - U organizaciji Udrugebranitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR),danas je od mosta Botova kod Koprivnice počela memorijalna regatačamcima na vesla Dravom i Dunavom do Vukovara.
KOPRIVNICA, , 22. svibnja 2005. (Hina) - U organizaciji Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR), danas je od mosta Botova kod Koprivnice počela memorijalna regata čamcima na vesla Dravom i Dunavom do Vukovara.

Pod nazivom "Da se ne zaboravi", ta se regata u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje ove godine održava sedmi put, priopćila je Udruga branitelja Podravke. U Vukovaru, podno križa na ušću Vuke u Dunav očekuje se u ponedjeljak, 30. svibnja.

Ove godine braniteljima Podravke pridružili su se i branitelji veslači iz Vukovara. Na putu dugom oko 380 kilometara sudionici regate zastat će u mjestima uz rijeke i zapaliti svijeće i položiti vijence za sve poginule i nestale hrvatske junake, kaže se u priopćenju.

Kod vukovarskog križa regatu će, među ostalima, dočekati i sudionici tradicionalne karavane "Da se ne zaboravi - 2500 kilometara diljem Hrvatske", koja u četvrtak, 26. svibnja, kreće ispred Zida boli u Zagrebu, a održava se pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade i ministrice branitelja Jadranke Kosor.

Nakon susreta članova regate i karavane, branitelji će zajedno krenuti diljem Hrvatske kako bi obišli mnoga mjesta i spomen-obilježja vezana uz Domovinski rat, kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Udruge branitelja Podravke Mladen Pavković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙