FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karavana "Da se ne zaboravi-2.500 km diljem Hrvatske" na hrvatskom jugu

SPLIT,27. svibnja 2005.(Hina) - Pedesetak hrvatskih branitelja -sudionika karavane "Da se ne zaboravi - 2.500 kilometara diljemHrvatske", koja je na put krenula jučer ispred Zida plača u Zagrebu,stiglo je danas u Solin, gdje su paljenjem svijeća na Gospinu otokuodali počast svima koji su svoje živote dali za slobodnu i neovisnuHrvatsku.
SPLIT,27. svibnja 2005.(Hina) - Pedesetak hrvatskih branitelja - sudionika karavane "Da se ne zaboravi - 2.500 kilometara diljem Hrvatske", koja je na put krenula jučer ispred Zida plača u Zagrebu, stiglo je danas u Solin, gdje su paljenjem svijeća na Gospinu otoku odali počast svima koji su svoje živote dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Jedan od organizatora Karavane, predsjednik Udruge branitelja "Podravke" Mladen Pavković, na novinarski upit kako komentira jučerašnje ograđivanje pokroviteljice karavane, potpredsjednice Vlade i ministrice branitelja Jadranske Kosor, od fotografija generala Ante Gotovine, koje su branitelji zalijepili na svoje automobile - rekao je da "sudionici Domovinskog rata nisu neosjetljivi ljudi" te da "u karavani sudjeluju i branitelji čiji je zapovjednik bio general Gotovina".

"Hrvatski branitelji nose fotografije koje nisu zabranjene, a to je najvažnije", kazao je Pavković.

Također je upitao "zašto se ne napravi takva 'halabuka' i ne zabrani isticanje 'crvene zvijezde' i nekih drugih obilježja, a naglasak se stavlja na to da branitelji ne smiju pokazivati sliku svog ratnog zapovjednika, koji nije ni osuđen".

Nakon Solina 50-ak sudionika Karavane "Da se ne zaboravi - 2.500 kilometara diljem Hrvatske" put je nastavilo prema Sinju, Makarskoj i Metkoviću, odakle će se vratiti natrag na sjever.

Karavana - kojom Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravka i Udruga Branitelja Domovinskog rata INA-Naftaplin već pet godina za redom obilazi hrvatske gradove i pali svijeće za poginule, nestale i umrle suborce - završit će 30. svibnja u Zagrebu, na groblju Mirogoju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙