FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Praizvedba "Plesne haljine žutog maslačka" u GK "Žar Ptica"

ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina) - Svečana praizvedba glazbeno-plesnogaglumačkog spektakla "Plesna haljina žutog maslačka", hommage poznatojdječjoj književnici Sunčani Škrinjarić, koja je bila nominirana zanagradu H. Ch. Andersena, održat će se 13. svibnja u Gradskomkazalištu "Žar ptica".
ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina) - Svečana praizvedba glazbeno-plesnoga glumačkog spektakla "Plesna haljina žutog maslačka", hommage poznatoj dječjoj književnici Sunčani Škrinjarić, koja je bila nominirana za nagradu H. Ch. Andersena, održat će se 13. svibnja u Gradskom kazalištu "Žar ptica".

Tu antologijsku priču, koja je ušla i u školsku lektiru nižih razreda osnovne škole, dramatizirala je Željka Turčinović.

Koreografkinja i redateljica predstave je književničina sestra, poznata umjetnica Tihana Škrinjarić, kostimografkinja je Marija Žarak, a scenografkinja Marta Crnobrnja. Glazbu je izabrala Adriana Kramarić, a napjeve je skladao Zoran Jašek.

U predstavi glume i plešu Ana Marija Bokor i trideset polaznika zagrebačkoga Plesnog centra pod umjetničkim vodstvom Tihane Škrinjarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙