FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Odličje HAU-a Vaclavu Havelu

SPLIT, 11. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska akademska udruga Split -Glas za čovjeka (HAU) jednoglasno je na današnjoj sjednici odlučila dase nacionalno odličje te udruge za 2004. godinu dodijeli humanistu,književniku, političkom disidentu, bivšem predsjedniku Češke RepublikeVaclavu Havelu.
SPLIT, 11. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska akademska udruga Split - Glas za čovjeka (HAU) jednoglasno je na današnjoj sjednici odlučila da se nacionalno odličje te udruge za 2004. godinu dodijeli humanistu, književniku, političkom disidentu, bivšem predsjedniku Češke Republike Vaclavu Havelu.

U priopćenju, koje je potpisao predsjednik HAU-a don Ivan Grubišić, kaže se da je Havel nesumnjivo čovjek koji se svojom upornošću, hrabrošću i čestitošću zauzimao za slobodu, mir, suživot i kulturu dijaloga među narodima, religijama i svjetonazorima.

"Svojim je radom Havel posvjedočio da je istinski protivnik svakog totalitarizma bez obzira na njegov predznak te ovo 10. jubilarno priznanje dodjeljujemo osobi prepoznatljivoj u europskom kontekstu stvaralaštva i izgradnji građanskog društva na temeljnim vrijednostima koje pronosi i ova udruga", kaže se, uz ostalo, u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙