FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 17. svibnja

ZAGREB, 16. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 17. svibnja.
ZAGREB, 16. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 17. svibnja.

ZAGREB - Aktualna problematika u proizvodnji i preradi mlijeka tema je sastanka ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića s predstavnicima industrije mlijeka. Na sastanak su pozvani predstavnici mljekarske industrije, udruženja Croatiastočar, Hrvatskog stočarskog centra i Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu. Nakon sastanka bit će održana konferencija za novinare (13,00 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Vukovarska 78).

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) bit će javno otvorene ponuda za kupnju 100 postotnog udjela u tvrtki IPK Robna kuća d.o.o. iz Osijeka. Natječaj za tu Robnu kuću HFP je objavio početkom svibnja, s rokom za podnošenje ponuda 17. svibnja, do 14 sati. Oglašena početna cijena za 100-postotni udjel osječke IPK Robne kuće je 4,8 milijuna kuna, dok je nominalna vrijednost 22,14 milijuna kuna. U natječaju se navodilo i da će prednost, pod jednakim uvjetima, imati eventualna ponuda zaposlenika tvrtke. (HFP u 14 sati).

ZAGREB - U Končar Elektroindustriji bit će održana konferencija za novinare povodom održavanja 28. međunarodnog skupa "MIPRO 2005" posvećenog informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji, elektronici i mikroelementima. MIPRO 2005 će se održati od 30. svibnja do 3. lipnja u Opatiji, a riječ je o najvećem znanstveno-stručnom ICT skupu u ovom dijelu Europe (11,00 sati, Končar EI, Fallerovo šetalište 22).

ZAGREB - Poslovodstvo pivovare Carlsberg Croatia na konferenciji za novinare predstavit će rezultate poslovanja prvog kvartala ove godine kao i godišnje izvješće o zaštiti okoliša i pozitivnim nastojanjima u društveno-odgovornoj proizvodnji (11,00 sati, klub Aquarius, jezero Jarun).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Zagrebačke županije bit će predstavljena tradicionalna svibanjska manifestacija "Dani jagoda u Zagrebačkoj županiji" (12,00 sati, Hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Stopa anketne nezaposlenosti, koja se temelji na pravilima i načelima Međunarodne agencije rada (ILO), u Hrvatskoj je u drugoj polovici prošle godine iznosila 13,8 posto, dok je stopa registrirane nezaposlenosti, odnosno stopa prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iznosila 17,7 posto, pokazuju podatci Državnog zavoda za statistiku. Prema statističkim podatcima, stopa anketne nezaposlenosti i u prvoj i drugoj polovici prošle godine iznosila je 13,8 posto, dok je stopa registrirane nezaposlenosti sa 18,4 posto u prvoj polovici, pala na 17,7 posto u drugoj polovici 2004. Na Zavodu za zapošljavanje u drugoj polovici prošle godine bilo je registrirano 304 tisuće nezaposlenih osoba, dok je taj broj, prema Anketi o radnoj snazi, bio za 58 tisuća manji, odnosno nezaposlenih je, po metodologiji ILO-a, bilo 246 tisuća.

ZAGREB - Na hrvatskim naftonosnim poljima, njih 38 na području Slavonije, Moslavine i Podravine, tijekom prvog tromjesečja ove godine proizvedeno je 158,5 tisuća tona nafte, što je jedan posto više od planiranih količina, dok je istodobno iz Egipta pridobiveno 21 tisuća tona ili 10 posto manje od plana, objavljeno je iz Ina Naftaplina. Ukupna proizvodnja plina sa svih domaćih ležišta u prvom je kvartalu iznosila 468 milijuna prostornih metara, što je 2,7 posto veća proizvodnja od planirane. Od toga je na 21 plinskom polju u panonskom dijelu Hrvatske proizvedeno 358 milijuna prostornih metara plina, jedan posto više od planiranog, dok je ukupna proizvodnja na jadranskim poljima - Ivana i Marica - bila nešto manja od 110 milijuna prostornih metara.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙