FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjedavajući OESS-a pozvao na dijalog u Uzbekistanu

LJUBLJANA,15. svibnja(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslovaDimitrij Rupel u nedjelju je u ulozi predsjedavajućeg OESS-a izraziozabrinutost događajima u Uzbekistanu, te pozvao na prekid krvoprolićai uspostavu dijaloga između vlasti i demonstranata.
LJUBLJANA,15. svibnja(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel u nedjelju je u ulozi predsjedavajućeg OESS-a izrazio zabrinutost događajima u Uzbekistanu, te pozvao na prekid krvoprolića i uspostavu dijaloga između vlasti i demonstranata.

"Pažljivo pratimo situaciju i u stalnom smo kontaktu s uzbekistanskim vlastima, te spremni pomoći kako bi se spriječio nastavak krvoprolića", naveo je Rupel u priopćenju za javnost.

Predsjedavajući OESS-a naveo je da su u proteklim tragičnim događajima obje strane upotrijebile nasilje, najprije demonstranti, a onda i vlada koja je, sudeći po izvješćima o broju mrtvih demonstranata, svoje policijske snage koristila na "nesrazmjeran i nepromišljen način". Rupel je pozvao vladu u Taškentu da se suzdrži daljnje uporabe sile kako bi se spriječio gubitak ljudskih života.

"Nikakva eventualna neslaganja ne smiju biti izgovor za korištenje sile ni na jednoj strani", naveo je Rupel u priopćenju OESS-a, pozvavši na miran i demokratski dijalog u skladu s načelima OESS-a čija je članica i Uzbekistan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙