FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nakon 4 mjeseca blokade, dogovoren proračun za OESS

BEČ, 12. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Dogovor oko proračuna Organizacijeza europsku sigurnot i suradnju (OESS) postignut je u četvrtak nakonšto ga je Rusija blokirala četiri mjeseca, priopćilo je tajništvoOESS-a.
BEČ, 12. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Dogovor oko proračuna Organizacije za europsku sigurnot i suradnju (OESS) postignut je u četvrtak nakon što ga je Rusija blokirala četiri mjeseca, priopćilo je tajništvo OESS-a.

Redovni proračun organizacije koja okuplja 55 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i središnje Azije ostat će u okvirima proračuna za proteklu godinu, izjavio je predstavnik OESS-a Richard Murphy.

Riječ je o otprilike 180,8 milijuna dolara, no proračun za 2005. iznosi 168,8 milijuna dolara, jer više ne uključuje operaciju nadgledanja granice između Gruzije i Čečenije u Rusiji, ukinutu 1. siječnja na zahtjev Moskve.

Rusija četiri mjeseca nije dopuštala usvajanje proračuna jer OESS smatra pretjerano prozapadnom organizacijom i tvrdi da je njezin udio u proračunu prevelik, no dogovor je sad ipak postignut, iako diplomatski izvori tvrde da Stalno vijeće OESS-a u Beču nije prevladalo nesuglasice ni oko jedne od tih ruskih zamjerki.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙