FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ECB zadržao kamatne stope na dva posto

FRANKFURT, 2. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Unatoč trenutnoj oluji okoeuropske budućnosti i tmurnim ekonomskim i političkim prognozamazadnjih nekoliko mjeseci, Europska središnja banka (ECB) u četvrtak jeustrajala na dosadašnjim kamatnim stopama.
FRANKFURT, 2. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Unatoč trenutnoj oluji oko europske budućnosti i tmurnim ekonomskim i političkim prognozama zadnjih nekoliko mjeseci, Europska središnja banka (ECB) u četvrtak je ustrajala na dosadašnjim kamatnim stopama.

Francusko i nizozemsko odbijanje ustava EU zaprijetilo je ekonomskom raspoloženju u gospodarstvu eurozone, koje već usporava rast. To je također bacilo sumnju na tržišne reforme za koje ECB tvrdi da su neophodne kako bi ubrzale spor rast.

No, ECB je, u skladu s očekivanjima financijskih tržišta, odlučio zadržati kamatnu stopu za refinanciranje na 2,0 posto signalizirajući da će ustrajati na svojim principima borbe protiv inflacije i očuvanja svog kredibiliteta na tom području.

ECB drži kamatne stope nepromijenjene od 2003., iako je 12 zemalja eurozone nisu pokazale ravnomjeran oporavak, a poduzetnici te njemački i talijanski političari traže njihovo smanjenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙