FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: Šestorici Albanaca 38 godina zatvora za ubojstvo Srba

PRITŠINA, 19. svibnja 2005. (Hina) - Šestorica kosovskih Albanaca izGnjilana osuđena su za ubojstvo dvoje Srba ukupnom zatvorskom kaznomod 38 godina zatvora, presudio je u četvrtak Okružni sud u Gnjilanu.
PRITŠINA, 19. svibnja 2005. (Hina) - Šestorica kosovskih Albanaca iz Gnjilana osuđena su za ubojstvo dvoje Srba ukupnom zatvorskom kaznom od 38 godina zatvora, presudio je u četvrtak Okružni sud u Gnjilanu.

Osuđeni su proglašeni krivima za ubojstvo i suučesništvo u ubojstvu Slobodana Perića i ranjavanje njegove majke Anke Perić, koja je od zadobijenih povreda preminula.

Ubojstva su počinjena tijekom ožujskih nemira prošle godine u općini Gnjilane.

Okrivljeni Nexhat Ramadani kažnjen je sa 16, Xheladin Salihu s 11, a Saqip Ibrahimi s tri i po godine zatvora.

Agron Ibrahimi, Sabri Shabani i Agim Abulahu kažnjeni su s po dvije i po godine zatvorske kazne.

Odvjetnici obrane optuženih, prvih osoba osuđenih za ubojstvo u prošlogodišnjim nemirima, upozorili su da je odluka Okružnog suda u Gnjilanu politička i neutemeljena, te su najavili žalbu Vrhovnome sudu Kosova.

U nemirima u ožujku 2004., bilo je ranjeno više od 120 pripadnika međunarodne policije te 61 pripadnik međunarodnih snaga na Kosovu.

Na sud je bilo pozvano 348 osoba, a protiv njih 98 još se vodi istraga, dok je optužena 71 osoba. Sedam je njih već osuđeno za organiziranje nemira, pljačku crkava i ranjavanje pripadnika međunarodnih snaga.

NATO, koji ima svojih 18.000 ljudi raspoređenih na Kosovu bio je oštro kritiziran jer nije dovoljno brzo reagirao kako bi smirio nasilje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙