FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrhovni sud utvrdio svoje kandidate za DSV

ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Opća sjednica Vrhovnog suda, kojičine svi suci, danas je utvrdila svojih šest kandidata za članoveDržavnog sudbenog vijeća (DSV) jer aktualnom sazivu tog tijela mandatprestaje u srpnju, priopćeno je danas s Vrhovnog suda.
ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Opća sjednica Vrhovnog suda, koji čine svi suci, danas je utvrdila svojih šest kandidata za članove Državnog sudbenog vijeća (DSV) jer aktualnom sazivu tog tijela mandat prestaje u srpnju, priopćeno je danas s Vrhovnog suda.

Iz Građanskog odjela predloženi su Katarina Buljan, Gordana Matasić-Špoljarić i Ivan Mikšić, dok su iz Kaznenog odjela predloženi Ana Garačić, Senka Klarić-Baranović i Ranko Marijan.

O tim i o prijedlozima drugih sudova raspravljat će se na proširenoj Općoj sjednici Vrhovnog suda koja je ovlaštena Odboru za pravosuđe Hrvatskog sabora predložiti 21 kandidata iz svih vrsta i stupnjeva sudova.

Proširenu Opći sjednicu čine svi suci Vrhovnog suda te po dva predstavnika Visokog prekršajnog suda, Visokog trgovačkog suda, Upravnog suda i svakog od Županijskih sudova.

Državno sudbeno vijeće ima u svom sastavu sedam članova iz redova sudaca, a za svako mjesto mora se predložiti tri kandidata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙