FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje za ratne zločine u Lori počinje 12. rujna

SPLIT, 6. svibnja 2005.(Hina) - Ponovljeno suđenje osmorici bivšihvojnih policajaca optuženih za ratni zločin nad civilima u Lori 1992.počet će 12. rujna, izvijestila je danas zamjenica predsjednikaŽupanijskog suda u Splitu Marica Šćepanović.
SPLIT, 6. svibnja 2005.(Hina) - Ponovljeno suđenje osmorici bivših vojnih policajaca optuženih za ratni zločin nad civilima u Lori 1992. počet će 12. rujna, izvijestila je danas zamjenica predsjednika Županijskog suda u Splitu Marica Šćepanović.

Glavnoj raspravi, koja će se održati u odsutnosti četvorice optuženika, nazočit će, vjerojatno, samo četvorica optuženika koji su u pritvoru od rujna prošle godine, kad je Vrhovni sud ukinuo oslobađajuću presudu iz 2002. te odredio novo suđenje i pritvor. To su Tonči Vrkić, Ante Gudić, Anđelko Botić i Davor Banić.

U bijegu su Tomislav Duić, Josip Bikić, Miljenko Bajić i Emilio Bungur i za njima je raspisana tjeralica.

Odluku da im se sudi u odsutnosti Izvanraspravno vijeće Županijskog suda donijelo je u veljači ove godine prihvativši zahtjev branitelja optuženika u pritvoru, što je potvrdio i Vrhovni sud.

Još nije poznato koja će još dva suca biti u sastavu Vijeća za ratne zločine kojim predsjeda sutkinja Spomenka Tonković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙