FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kirgistan: Prosvjednici provalili u zgradu Vrhovnog suda

BIŠKEK, 1. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Više od dvije stotineKirgistanaca u srijedu ujutro ušlo je u zgradu Vrhovnog suda uBiškeku, nastojeći odande izbaciti simpatizere petorice parlamentarnihkandidata, koji su zgradu okupirali prije više od mjesec dana.
BIŠKEK, 1. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Više od dvije stotine Kirgistanaca u srijedu ujutro ušlo je u zgradu Vrhovnog suda u Biškeku, nastojeći odande izbaciti simpatizere petorice parlamentarnih kandidata, koji su zgradu okupirali prije više od mjesec dana.

Prosvjednici su bili "naoružani" palicama, a mnogi su na zgradu bacali kamenje. Ne objavivši svoju političku orijentaciju, prosvjednici su novinarima rekli kako su oni "na strani naroda".

To su najveći nemiri u Kirgistanu od ožujka kad je s vlasti svrgnut dugogodišnji predsjednik Askar Akajev, a na njegovo mjesto je došao Kurmanbek Bakijev. Predsjednički izbori trebali bi se održati 10. srpnja.

Očevici su novinarima rekli da je skupina provalila u zgradu nastojeći izbaciti prosvjednike koji se ondje nalaze od 22. travnja, kako bi se Sudu omogućio neometani nastavak rada.

Jedna od sudionica nemira koja se novinaru agenciji AP predstavila kao Nurjamal rekla je kako je došla iz obližnjeg sela Kara-Balte, jer smatra da bi trebalo omogućiti nastavak rada suda. "Što bi bilo kad bi ljudi nastavili zauzimati i ostale vladine zgrade. Sudu treba omogućiti nastavak rada", rekla je.

Simpatizeri petorice poraženih parlamentarnih kandidata izjavili su kako ne namjeravaju napustiti zgradu dok suci Vrhovnog suda ne podnesu ostavke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙