FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francusko odličje prof. Aleksi Bjelišu

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Francuski veleposlanik u HrvatskojFrancois Saint Paul uručio je danas poslijepodne visoko priznanjeFrancuske Republike Aleksi Bjelišu, prorektoru Sveučilišta u Zagrebu.
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Francuski veleposlanik u Hrvatskoj Francois Saint Paul uručio je danas poslijepodne visoko priznanje Francuske Republike Aleksi Bjelišu, prorektoru Sveučilišta u Zagrebu.

Aleksa Bjeliš, ugledni fizičar i profesor zagrebačkog Sveučilišta, odlikovan je odličjem časnika Akademskih palmi.

Kako je istaknuo francuski veleposlanik, prof. Bjeliš odlikovan je za dugogodišnju suradnju s francuskim znanstvenicima, a čvrsto je povezan sa Sveučilištem "Pierre i Marie Curie", čiji je redoviti suradnik.

Dodao je da je profesor Bjeliš u svojoj znanstvenoj i nastavničkoj karijeri posebnu pozornost pridavao suradnji s Francuskom, te je pridonio razvitku i stvaranju veza među hrvatskim i francuskim istraživačima i znanstvenicima.

Profesor Bjeliš sudjelovao je u nekoliko francusko-hrvatskih projekata koje je pokrenulo francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj, kao što su projekt diplome Europskih studija i suradnja sa Sveučilištem u Orleanu u biotehnologiji, a bio je aktivan i u organizaciji ciklusa predavanja u povodu proslave 80. obljetnice Francuskog instituta u Zagrebu.

Profesor Bjeliš zahvalio je Republici Francuskoj i francuskome veleposlaniku na tom iznimnom priznanju, ističući da će i dalje raditi na jačanju suradnje hrvatskih i francuskih stručnjaka. Na svečanosti u rezidenciji francuskog veleposlanika bili su predstavnici zagrebačkog Sveučilišta na čelu s rektoricom prof. dr. Helenom Jasnom Mencer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙