FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američkom senatoru Voinovichu slovensko odlikovanje

LJUBLJANA,3. svibnja 2005.(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšeku utorak je dodijelio visoko državno odličje američkom senatoruGeorgeu Voinovichu za njegov doprinos razvoju slovensko-američkihodnosa.
LJUBLJANA,3. svibnja 2005.(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšek u utorak je dodijelio visoko državno odličje američkom senatoru Georgeu Voinovichu za njegov doprinos razvoju slovensko-američkih odnosa.

Voinovich je niz godina kao istaknuti američki političar bio spreman dati savjete kako da Slovenija učvrsti svoj međunarodni položaj, a to se dogodilo i prilikom njene kandidature za ulazak u NATO savez, rekao je Drnovšek na Brdu kod Kranja predajući Voinovichu Zlatni orden za zasluge u međunarodnoj diplomaciji.

Voinovich po majčinim precima ima slovenske korijene, a bio je i gradonačelnik Clevelanda u kojemu živi veliki dio pripadnika slovenske dijaspore u Americi.

Zahvaljujući na odličju, Voinovich je uz ostalo odao priznanje slovenskoj vladi i parlamentu što daje potporu "braći i sestrama" u ostalim državama nastalim na području bivše Jugoslavije čime, kako je rekao, pozitivno djeluje na stabilizaciju cijele regije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙