FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

General Electric udvostručuje ulaganja u 'zelenu' tehnologiju

PARIZ, 10. svibnja 2005. (Hina/AFP) - General Electric Co. (GE) planiraudvostručiti ulaganja u "čistiju tehnologiju" na području energetike,prijevoza i dr. u sklopu svoje velike inicijative zaštite okoliša.
PARIZ, 10. svibnja 2005. (Hina/AFP) - General Electric Co. (GE) planira udvostručiti ulaganja u "čistiju tehnologiju" na području energetike, prijevoza i dr. u sklopu svoje velike inicijative zaštite okoliša.

Ta najveća svjetska kompanija po tržišnoj kapitalizaciji nazvala je svoj plan "inicijativom za agresivno dovođenje novih tehnologija na tržište koja će pomoći potrošačima da se upoznaju s važnim ekološkim izazovima".

Kompanija će do 2010. godine ulagati 1,5 milijarde dolara godišnje u istraživanje usmjereno razvoju novih proizvoda i tehnologija, što je znatno povećanje u odnosu na sadašnjih 700 milijuna dolara. GE će također raditi na smanjenju emisije stakleničkih plinova.

Predsjednik GE Jeff Immelt rekao je da se program zove ekomaginacija. "Ekomaginacija je opredijeljenost GE-a za čistije, učinkovitije izvore energije, smanjenje emisije i bogate izvore čiste vode", rekao je. "To radeći planirano zarađivati".

Od tih proizvoda kompanija očekuje da će ostvariti 20 milijardi dolara prihoda godišnje do 2010, dvostruko više nego sada, rekao je Immelt.

Inicijativa će uključiti ulaganja u ekološku tehnologiju za vjetar i solarnu energiju, hibridne lokomotive, gorive ćelije, zrakoplovne motore niske emisije, laganije i teže materijale, učinkovitu rasvjetu i tehnologiju za pročišćavanje voda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙