FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: Pilip Karaula napustio HDZ zbog koalicije s HSP-om

VUKOVAR,1. lipnja 2005.(Hina) - Neopozivu ostavku na članstvo u HDZ-udanas je dao Pilip Karaula, predsjednik vukovarskoga Gradskog vijeća uprošlom sazivu i gradski vijećnik u njegovu budućem sazivu.
VUKOVAR,1. lipnja 2005.(Hina) - Neopozivu ostavku na članstvo u HDZ-u danas je dao Pilip Karaula, predsjednik vukovarskoga Gradskog vijeća u prošlom sazivu i gradski vijećnik u njegovu budućem sazivu.

U priopćenju za javnost, poslanom novinarima samo nekoliko sati nakon potpisivanja Sporazuma o poslijeizbornoj suradnji vukovarskoga HDZ-a i HSP-a u sastavljanju gradske vlasti u Vukovaru, Pilip Karaula ocjenjuje da su Petar Mlinarić i Petar Čobanković "sklopili nepovoljan koalicijski ugovor s HSP-om bez prije donesene odluke vukovarskoga Gradskog odbora HDZ-a te podijelili vlast s HSP-om kao da su izborni rezultati tih dviju stranaka podjednaki".

"Na sve moje argumente protiv takve odluke nije mi odgovoreno argumentima, nego sam nadglasan. Zato sam podnio neopozivu ostavku na članstvo u HDZ-u i obećavam HDZ-u da ću im biti oštra i konstruktivna oporba", ističe Karaula.

Po njegovu mišljenju, "građani Vukovara prepoznali su rad gradske uprave i nagradili HDZ s dodatna dva mandata u odnosu prema prošlim izborima".

Za razliku od nas, HSP, koji se u Vukovaru poslije prošlih izbora praktički raspao i osim nekoliko izgreda ničim nije davao do znanja da postoji, kažnjen je od birača i postigao je lošiji rezultat nego na prošlim izborima, ističe Karaula u priopćenju te dodaje da se Sporazumom o poslijeizbornoj suradnji HDZ-a i HSP-a u Vukovaru "na čelo Gradskog vijeća dovodi čovjek koji se odselio iz Vukovara i živi u Osijeku".

Na svibanjskim lokalnim izborima za vukovarsko Gradsko vijeće, u kojem će biti 25 vijećnika, HDZ je osvojio 12 mandata, SDSS osam, SDP tri i HSP dva mandata.

U skladu s danas potpisanim Sporazumom o poslijeizbornoj suradnji HDZ-a i HSP-a u sastavljanju gradske vlasti u Vukovaru, novi gradonačelnik bit će iz HDZ-a, predsjednik Gradskog vijeća iz HSP-a, a u Gradskom poglavarstvu HDZ će imati pet članova i HSP jednog člana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙